Studiekreds i marxistisk økonomi

Vi er en lille gruppe, der mødes en gang om måneden til studiekreds om marxistisk økonomi. Vi har ingen professionelle undervisere, men klarer os med selvstudier og holder oplæg på skift. I stedet for at give os i kast med ”Kapitalen” Marx’ hovedværk (som han i øvrigt aldrig nåede af få skrevet færdig) læser vi en af de mange bøger på dansk, der prøver at forklare indholdet. Vi har – af lidt tilfældige grunde – valgt at bruge ”introduktion til Kapitalens første bind” fra forlaget Kurasje 1972. Det kunne virkelig være ”støvet” eller og ”nørdet”: at læse en 40 år gammel bog om en anden 145 år gammel bog. Men det faktisk lykkedes at gøre stoffet nærværende og relevant. Og så har vi det ganske sjovt og hyggeligt imens. Meningen er jo også at vi skal lære noget, der kan bruges i den danske klassekamp anno 2012.

Nye deltagere er selvfølgelig velkomne, men det bliver måske svært at hoppe på midt i forløbet nu.

Næste møde i studiekredsen er tirsdag den 13 november.

Skriv et svar